Dostupni novi scenariji za međupredmetne teme i interaktivni sadržaji na Edutoriju

Na Edutoriju, digitalnom repozitoriju obrazovnih sadržaja, dostupni su novi scenariji za međupredmetne teme uz prateće interaktivne sadržaje za učenike. Ukupno je dostupno 150 novih scenarija poučavanja za svih 7 međupredmetnih tema, predviđenih za učenike od 5. razreda osnovne škole do 4. razreda gimnazije. Scenariji poučavanja nude inovativne i maštovite ideje za provedbu nastavnih aktivnosti suvremenim pedagoškim metodama uz svrhovitu primjenu odgovarajućih digitalnih sadržaja i alata. Uz nove scenarije, na Edutoriju se nalazi i 99 novih pratećih interaktivnih sadržaja koji su prvenstveno namijenjeni učenicima za samostalno korištenje, ali ih mogu koristiti i nastavnici u nastavnom procesu. Više o Edutoriju i novim materijalima možete saznati ovdje.

Kroz program e-Škole povećana razina digitalne pristupačnosti usluga i sadržaja

Nastavljen je niz višegodišnjih aktivnosti osiguravanja i unaprjeđenje digitalne pristupačnosti kroz nove suradnje. S partnerskom tvrtkom OmoLab komunikacije d.o.o. provodit će se testiranje digitalne pristupačnosti sadržaja i usluga koji se izrađuju u okviru druge faze programa e-Škole te će se u tu svrhu angažirati osobe s invaliditetom koje se napredni korisnici digitalnih tehnologija.

Održan webinar „Upravljanje promjenama“

Dana 26.03.2021. godine održan je webinar zajednice praktičara naziva „Upravljanje promjenama“ koji je namijenjen ravnateljima svih škola uključenih u program e-Škole. Webinar možete pogledati ovdje.