Dane međunarodne suradnje, koji će se ove godine održati virtualno, organizira FOI-jev Ured za međunarodnu suradnju. Ovo dvnodnevno događanje nudi zanimljiv program za nastavno i nenastavno osoblje te za studente. 

Prvi i glavni dan događanja, 20. svibnja 2021., započet će izlaganjem predstavnika Europske komisije Matije Matokovića na temu „Kako biti dio zelene i digitalne tranzicije – naše prilike u EU“. Nakon izlaganja održat će se panel diskusija naziva „Rethinking higher education for new EU programmes“ koju će moderirati izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju na FOI-ju. 

U drugom dijelu dana predstavit će se četiri partnerska sveučilišta FOI-ja: Karlsruhe Institute of Technology (KIT) iz Njemačke, Mykolas Romeris University (MRU) iz Litve, Mendel University in Brno (MENDELU) iz Češke i The Open University (OU) iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Poslijepodnevni dio je rezerviran za znanstveno-istraživačko umrežavanje i razmjenu ideja kroz virtualne sobe naziva "Research. Innovation. Networking - Growing through sharing ideas", a koje će se održati u vremenu od 13:30 do 14:30 sati (CET). Predstavnici laboratorija i centara s FOI-ja, kao i vanjski sudionici, moći će odabrati priključiti se raspravi na jednu od 5 tema s ciljem predstavljanja vlasitih istraživanja, umrežavanja i ostvarivanja budućih suradnji:

  •       ICT in Education
  •       Internet of Things
  •       Digital Transformation
  •       Entrepreneurship and Innovation
  •       Data Analytics

Na virtualno umrežavanje možete se prijaviti na ovoj poveznici do 12.05.2021.

Drugi dan, 21. svibnja 2021. posvećen je ponajprije studentima FOI-ja, no dobrodošli su svi zainteresirani. Aktivnosti drugog dana organizirane su oko 2 virtualna meetupa: “Everything started with Erasmus!” i “Erasmus+ for young people - Youth Exchanges”.

Detaljniji program Dana međunarodne suradnje dostupan je na ovoj poveznici